راهنمای جامع تیزهوشان(صفر تا صد آزمون تیزهوشان)

راهنمای جامع آزمون تیزهوشان

آزمون تیزهوشان یکی از پرطرفدارترین آزمون ها در ایران است که سالیانه دانش آموزان زیادی از سراسر کشور اقدام به شرکت در این آزمون با هدف ورود به مدارس تیزهوشان و علم آموزی در این مدارس می نمایند.

در این مقاله قصد داریم جوانب مختلف این آزمون و شرایط شرکت در آن را مورد بررسی قرار دهیم و اطلاعات جامعی را در این خصوص در اختیار شما بگذاریم. لذا اگر علاقه مند به شرکت در آزمون تیزهوشان و تحصیل در این مدارس هستید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

چه کسانی می توانند در آزمون تیزهوشان شرکت کنند؟

آزمون تیزهوشان همان آزمون ورودی است که مدارس تیزهوشان برای جذب دانش آموزان و ارزیابی آنها برگزار می کند. معمولا دانش آموزانی که پایه ششم خود را به اتمام رسانیده و قصد تحصیل در پایه هفتم را دارند می توانند در آزمون ورودی مدارس تیزهوشان شرکت کنند.

همچنین مقطع دیگری که افراد می توانند در مدارس تیزهوشان شرکت کنند، مقطع نهم به دهم یا شروع متوسطه دوم است. دانش آموزانی که پایه نهم خودرا به اتمام رسانده اند برای تحصیل در پایه دهم می توانند با محک زدن خود با شرکت در آزمون تیزهوشان شانس خود را برای تحصیل در این مدرسه امتحان کنند.

شرایط شرکت در آزمون تیزهوشان چیست؟

مدارس تیزهوشان نیز مانند دیگر مدارس خاص دارای شرایط ویژه ای برای پذیرش دانش اموز است که در این قسمت به آن اشاره می کنیم.

  • برای دانش آموزان پایه نهم داشتن حداقل معدل نوزده در پایه هشتم الزامی است.
  • داشتن تابعیت ایرانی دانش آموز یکی دیگر از موارد مورد نیاز است. البته در بعضی موارد دانش آموزانی که تابعیت ایرانی ندارند نیز با برخی شرایط خاص می توانند در این آزمون شرکت کند و در صورت داشتن شرایط لازم مقاطع تحصیلی را در این مدارس ادامه دهند.
  • دانش آموز باید مطابق با محل سکونت خود اقدام به ثبت نام و شرکت در آزمون تیزهوشان بنماید.
  • داوطلبان در زمان ثبت نام آزمون تیزهوشان نهم به دهمتنها مجازبه انتخاب یک رشته تحصیلی هستند و قبول شدن در رشته های (ریاضی و فیزیک، تجربی یا علوم انسانی) مشروط به توانایی وی مطابق با آیین نامه هدایت تحصیلی دانش آموز است.

آیا می توان بدون آزمون ورودی در مدارس تیزهوشان تحصیل کرد؟

بدیهی است دانش آموزانی که قصد تحصیل در دوره اول متوسطه را در مدارس تیزهوشان دارند، باید در آزمون ورودی این مدارس شرکت کرده و شرایط لازم را برای تحصیل داشته باشند. اما دانش آموزانی که دوره اول متوسطه را در مدارس تیزهوشان سپری کرده اند تحت شرایطی میتوانند دوره دوم متوسطه خود را بدون آزمون ورودی در مدارس تیزهوشان دوره دوم متوسطه ثبت نام نمایند.

  1. دانش آموزانی که دوره اول متوسطه خودرا در مدارس تیزهوشان گذرانده اند در صورتی که معدل خرداد آنها بالا 16 باشد میتوانند بدون آزمون ورودی دوره دوم متوسطه خود را نیز در این مدارس بگذرانند.
  2. دانش آموزانی که بعد از قبولی در آزمون تیزهوشان تحت هر شرایطی توانایی ادامه تحصیل را نداشته اندو اقدام به ترک تحصیل نموده اند، پس از بازگشت با ارائه مدارک لازم دال بر موجه بودن غیبت خود در صورت موافقت مدرسه تحصیل خود را در این مدارس از سر بگیرند.

برای ثبت نام آزمون تیزهوشان چه باید بکنیم؟

در وحله اول باید بررسی کنید که آیا شرایط لازم را برای شرکت در این آزمون دارا هستید یا خیر. شرایط دقیق دانش آموزان مورد نظر مدارس تیزهوشان هر ساله در بخش نامه ای ارائه خواهد شد.

بعد از آن نوبت به مراجعه به سایت جهت نام نویسی برای شرکت در آزمون تیزهوشان می باشد که داوطلبان ششم به هفتم باید به سایت hoosh.medu.ir و داوطلبان تحصیل در مقطع نهم به دهم باید به سایت azmoon.medu.ir مراجعه کنند.

نتایج آزمون تیزهوشان چه تاریخی اعلام می شود؟

معمولا زمان اعلام نتایج پذیرفته شدگان آزمون 5 الی 6 هفته پس از تاریخ پرگزاری آزمون می باشد.

تعداد سوالات آزمون تیزهوشان چه مقدار است؟

معمولا این آزمون در قالب 100 سوال تستی داوطلبان را به چالش می کشد که افراد علاقه مند به تحصیل در این مدارس باید با آمادگی کامل در این آزمون شرکت کرده و خود را با این سوالات محک بزنند.

نکته های مهم در مورد سوالات آزمون تیزهوشان

  1. نمرات آزمون های کتبی و معدل برای داوطلبان مقطع ششم به هفتم در پذیرش دانش آموزان تاثیری ندارد و هدف از برگذاری این آزمون در این مقطع بیشتر سنجش سطح خلاقیت، هوش و استعداد داوطلبان است که این آزمون نیز به صورت چهارگزینه ای برگزار خواهد شد.
  2. آزمون تیزهوشان در مقطع ششم به هفتم به صورت تحصیلی برگزار می شود. به این منظور که در این آزمون سوالات از کتب درسی طرح نمی شوند.
  3. موفقیت داوطلبان در این آزمون منوط به داشتن درک عمیقی از ماهیت آزمون، منابع مورد ارزیابی، تعداد سوالات و مدیریت زمان در پاسخگویی می باشد.
  4. آزمون تیزهوشان معمولا با ارائه دو دفترچه سوال برگزار می شود. این به این منظور است که دانش آموز باید ابتدا دفترچه شماره یک را در زمان مقرر به اتمام رسانده و بعد از آن شروع به پاسخگویی به سوالات دفترچه شماره دو بنماید. دفترچه اول دارای 60 سوال است که دانش آموزان باید در مدت 60 دقیقه اقدام به پاسخگویی به این سوالات بنمایند.
  5. دفترچه دوم ارائه شده در آزمون تیزهوشان دوره اول متوسطه دارای 40 سوال است که مدت پاسخگویی به این سوالات 20 دقیقه می باشد.
  6. آزمون تیزهوشان نهم به دهم دارای دو بخش تحلیلی و تحصیلی می باشد که دانش آموزان باید علاوه بر داشتن استعداد تحلیلی برای پاسخگویی به سوالات تحلیلی دارای اطلاعات کافی برای پاسخگویی به سوالات تحصیلی طرح شده از کتب درسی سال های قبل باشند.
  7. در آزمون تیزهوشان نهم به دهم 2 دفترچه سوال به داوطلبان ارائه خواهد شد که آنها باید با مدیریت کردن زمان به آنها پاسخ بدهند. دفترچه اول دارای 50 سوال با مدت پاسخگویی 50 دقیقه شامل سوالات هوش و استعداد تحلیلی و دفترچه دوم دارای 70 سوال با موضوع تحصیلی است. این سوالات از درس های ( قرآن و معارف اسلامی، ادبیات فارسی، زبان انگلیسی، مطالعات اجتماعی، علوم تجربی و ریاضیات) است.
  8. شیوه ارزیابی پاسخنامه های آزمون تیزهوشان به این شکل است که به ازای هر سوال درست 3امتیاز مثبت و به ازای هر سوال که اشتباه پاسخ داده شده باشد 1امتیاز منفی برای داوطلب منظور خواهد شد.

آزمون تیزهوشان نیز همانند دیگر آزمون های تحصیلی نیازمند این است که فرد از ماه ها قبل در راستای تقویت مهارت های خود اقدام کرده باشد و بتوانند دانسته ها و مهارت های خود را در این آزمون به کار بگیرد. مدیریت زمان، کنترل استرس، نحوه تست زدن و درک سوالات هوش از جمله مواردی هستند که در این آزمون به کمک داوطلبان خواهد آمد.

استاد پوریا رجب زاده در تمام این مراحل همراه شما دانش آموزان عزیز میباشد. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید